Nové ihrisko za Kauflandom

30.06.2010 Prešov

Do konca prázdnin vyrastie na Sídlisku III. nové detské ihrisko.
Do konca prázdnin vyrastie na Sídlisku III. nové detské ihrisko. Deti z MŠ Mukačevskej a MŠ Jurkovičovej si dnes prišli vykompenzovať deň detí, ktorý sa nekonal z dôvodu dlhodobo nepriaznivého počasia. Na trávniku za OD Kaufland na Sídlisku III vyrástlo za hodinu mobilné detské ihrisko a žltým ozembuchom, ktorý vyrobili deti z týchto materských škôl primátor mesta symbolicky poklepal plochu, na ktorej bude nové ihrisko stáť.
To bude vytvorené zo sponzorského príspevku a mesto nebude stáť ani cent. Pred časom tu bol osadený z iniciatívy poslankyne tejto mestskej časti Svetlany Pavlovičovej základný kameň „parku matiek“. Detské ihrisko bude spĺňať najprísnejšie európske normy a ďalšie menšie ihrisko s niekoľkými novými hracími prvkami bude umiestnená aj v areáli MŠ Jurkovičova.
Primátor mesta Pavel Hagyari: „Teší nás, že deti tohto sídliska, ale aj deti z iných sídlisk, ktoré sa sem budú chodiť hrať dostanú nové ihrisko, že sa využije priestor, ktorý je naozaj skvelý, má dobrú prístupnosť a dúfame, že bude robiť radosť nielen deťom, ale aj rodičom. “

Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark